„Дунав“ загуби с 0:3 срещу ЦСКА последния си мач за годината. Победата на „червените“ не подлежи на съмнение, защото бе постигната с по-силна игра през второто полувреме, но досадното е, че отново трябва да коментираме епизоди с пошло съдийство. 
„Героят“ този път беше страничният рефер Георги Славов, за когото това бе юбилеен мач № 200 в елитната дивизия. Нека празникът му да е честит, но първият и третият гол трябва да лежат на неговата съвест. И двете попадения бяха от засади, признати дори от нападателя на софиянци Кирил Десподов.
„Дунав“ записа много хубави и равностойни първи 45 минути и можеше да открие резултата още в 9-а минута. Мирослав Будинов даде прекрасен пас към Васил Шопов, който пък финтира Георги Китанов и вратарят го спря с фаул. Нарушението бе на ръба на наказателното поле, а Китанов - последен човек пред голлинията. Главният съдия Ангел Ангелов си изми ръцете с жълт картон, въпреки че вратарят заслужаваше да бъде изгонен.
Малко по-късно Ангелов даде дузпа за задържане на Преслав Йорданов от Тейнур Марем. Йорданов стреля от бялата точка, но Луков отби топката, а мрежата му остана суха след ялова добавка на Кулма. 
Мощен рейд на Васко Шопов можеше да донесе изравняване. Шопов надбяга Чорбаджийски по фланга и с външен фалц потърси връхлитащия Будинов. Таранът обаче бе изпреварен от Бумал, който изчисти топката в корнер.
Така се стигна до 60-а минута и първата фрапантна грешка на Славов. Преслав Йорданов стреля с глава, топката се отби от гредата, а Пинто я довкара от абсолютна засада - 0:1. 
„Дунав“ продължи да се бори, а задачата за изравняване стана много трудна, след като остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Марио Петков в 88-а минута. Буквално секунди по-късно Луков извади свиреп изстрел на Бумал, но след последвалото меле топката бе изсипана към Чорбаджийски, който спечели битката във въздуха и направи 0:2.
Класиката в резултата бе оформена няколко мига преди края на добавеното време. Голът бе римейк на първото попадение - удар, отбита топка и изстрел на Дюлгеров на педя от голлинията. И пак положение на засада!
Ако изключим вересиите на Славов, „Дунав“ не заслужаваше с играта си да загуби с 0:3. Отборът се държа мъжки и бойко, даде всичко от себе си, не се уплаши, атакува до последно. 
Този отбор заслужава истинско уважение, защото въпреки че бе ударен подло от съдиите в няколко скандални мача, намери сили да отстоява честта си. Този отбор оправда любовта на феновете си. 
„Дунав“: Луков, Петков, Марем, Патев, Милчев, Димов, Ненов, Аясс /Давронов-57/, Будинов, Шопов /Колев-88/, Костадинов. 
ЦСКА: Китанов, Недялков, Чорбаджийски, Перез, Пинто /Георгиев-78/, Виана /Педро-86/, Йорданов /Станоев-8/, Бумал, Колев, Дюлгеров, Кулма. 
Класиране, есен 2016
1. „Лудогорец“     47 
2. „Левски“         43 
3. ЦСКА         35 
4. „Черно море“     32 
5. „Локо“ /Пд/     30 
6. „ДУНАВ“         28 
7. „Ботев“ /Пд/     24 
8. „Верея“         23 
9. „Берое“         23 
10.“Славия“         21 
11.“Пирин“         19 
12.“Локо“ /ГО/     18 
13.“Нефтохимик“     15 
16.“Монтана“         9