Романтичната комедия „Бурунданга“ е пиеса, в която има любов, наркотик и терористи - всичко, за да е постановката комуникативна и в крак с днешния ден. Сюжетът е съвременна история със съвременна визия и със съвременно чувство за хумор. И затова тя е адресирана към младата аудитория в града - от 15 до 45 години, както и към всички млади по дух. Това каза режисьорът на постановката Ивайло Ненов на пресконференция вчера. 
Русенци ще видят поредната премиера на русенския драматичен театър във вторник от 19 часа в Камерна зала „Слави Шкаров“. Всъщност „Бурунданга“ е дипломната работа на актьора Ивайло Ненов, който завършва магистратура „Режисура“. Самият той се е срещнал с автора на постановката - каталонския драматург, сценарист и преводач Жорди Галсеран, миналата година при посещението му в България, като веднага е осъзнал, че му се прави негов текст. 
Това е испанска пиеса, а ние на Балканите сме доста близки до испанците като темперамент и усещане за света. Текстът е много цветен, комуникативен и насочен към младите хора, допълни още Ненов. Освен него дебют прави и сценографката на постановката Десислава Коева, която в момента завършва като бакалавър „Сценография“. 
„Бурунданга“ е динамична пиеса с много обрати. Тя разказва за нещата, които сме готови да направим от любов, и тези, които сме готови да простим от любов. В нея се вплитат историите на две момичета, две момчета, един млад по дух старец, една отвара и грешките, които с ентусиазъм допускаме в младостта. В ролите се превъплъщават актьорите Ясена Господинова, Дайана Михайлова, Ивайло Спасимиров, Кадри Хабил и Любомир Кънев.