Крадец с тежко досие посегна на Екомузея, но се изкуши не от скъп експонат, а от най-обикновена флашка, в която ценното е само това, което въобще не интересува младежа - съдържанието.
Във вторник служителите в музея установили, че от електронно устройство липсва поставената в него флашка с уникален филм за скалния орел. Тъй като кадрите са ценни, специалистите подали сигнал в Първо РПУ. Пристигналите полицаи изгледали записите от видеокамерите и открили 22-годишен стар познайник, който на 11 декември се доближил до устройството и извадил флашката. С него била приятелката му на 18 години, която винаги го съпровождала при всичките му подвизи, за да му пази гърба.
Бледите русенски имитатори на Бони и Клайд са издирени и задържани, а флашката е върната на музея.
„Безкрайно сме благодарни, че служителите на Първо РПУ си свършиха професионално работата и само за един ден успяха да заловят крадеца и да ни върнат ценната флашка. Тя не струва пари, но филмът в нея бе уникален“, каза вчера за „Утро“ директорът на музея проф.Николай Ненов, който за последните над 15 години не помни някой да е посягал на имущество на музея.