12-годишно момче от иракско-германски произход се е опитало да взриви бомба пълна с пирони в германския град Людвигсхафен. Списание „Фокус“ съобщава, че инцидентът е станал още в края на ноември.

Трагедията е избегната само по щастливата случайност. Тийнейджърът, който вероятно е бил вербуван от радикалните ислямисти, на два пъти не е успял да активира детонатора. Полицията и прокуратурата на Федералната република не иска да коментира случилото.

Изданието, позовавайки се на собствени източници, съобщава, че родилото се в 2004 г. в Людвигсхафен момче е попаднало под влиянието на неизвестен член на терористичната организация „Ислямска държава“. На 26 ноември тийнейджърът е дошъл с раница със самоделно взривно устройство на коледния базар край кметството и се е опитал да го взриви.

Вторият опит е направил на 5 декември. Когато отново не е успял да взриви бомбата, младежът е решил да скрие раницата си в храстите. Подозрителният предмет скоро е бил открит от минувачи, след което бомбата е била обезвредена от полицията.