Двамата румънски цигани, задържани за грабеж и кражба на пари от украинец и молдовец на русенския булевард „България“ в началото на юни, влизат доброволно в затвора. 46-годишният Кристиян Влад и 53-годишният Кристиян Деметреаде се споразумяха с прокуратурата за съответно 2.5 и 3 години лишаване от свобода, които ще излежат в София, където са от задържането им преди шест месеца.
На 4 и 5 юни двамата бандити с дебели досиета ограбиха две семейства от Украйна и Молдова на булевард „България“ малко след влизането им у нас, като се правеха на полицаи и използваха синя лампа на БМВ-то си, палка и газов пистолет.
Съучастниците действат като патрул - Влад остава в колата, а Деметреаде слиза да „провери“ чужденците. Разговорът се води на развален английски език, като основният интерес на полицая е носената валута от спрените уж от КАТ чужденци. Попадналият на мушката украинец се разделя с 400 долара, които магистралният бандит дръпва от портфейла му, а молдовецът сам му дава да преброи носената пачка и по-късно установява, върнатата му сума е с 400 евро по-малка.
Получените описания на престъпниците и на разиграните от тях ситуации дават насока, че двамата са румънски гастрольори. След това са изгледани записите от камерите на Дунав мост, описаното БМВ е забелязано и по номера е открит собственикът му. Името му е дадено на нарядите на Гранична полиция и така на 7 юни вечерта при рутинна проверка на входа на страната издирваните грабители са задържани и предадени на разследващите.