650 хил. лева приходи от нощувки реализират хотелите и другите места за настаняване в Русенско през октомври, показват данните на националната статистика. Сумата намалява значително в сравнение със същия месец на миналата година, когато бяха отчетени приходи от 739 хил. лева. Броят на отседналите в областта туристи също пада осезателно - с около 1600 души. Средният им престой също е бил малко по-къс, поради което броят на реализираните нощувки намалява с около 2800. По-малко са отседналите в Русе както от България, така и от чужбина. Крайният резултат е с почти 90 хил. лева по-малко приходи от нощувки в областта в сравнение с октомври миналата година. Месецът обаче е по-добър за хотелите и другите средства за подслон в сравнение със септември.
От всички места за настаняване най-предпочитани се оказват четиризвездните хотели. В тях са реализирани почти половината нощувки - 5647. Поради по-високите си цени четиризвездните хотели получават и лъвския пай от приходите - 368 хил. лева или 57% от всички. 
През октомври в места за настаняване с една и две звезди са реализирани 5257 нощувки или 42% от всички. В хотелите с 3 звезди, от които този месец в областта са работили 7, са пренощували едва 1272 лица, които са донесли приходи от 98 хил. лева.
Регистрираните през септември туристи са общо 7774, като от тях 1985 са чужденци. Реализираните от тях нощувки в общо 42 хотела и други места за настаняване в областта са 12 655 или по 1,6 на човек. Запълняемостта на легловата база е 24%.