Скандално съдийство за пореден път повали „Дунав“ при гостуването на „Черно море“ във Варна. Вчера „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Веселин Великов.

- Веско, какво видя, след като изгледа двубоя на запис?
- Това, което видях и на живо. Изиграхме много, много слабо първо полувреме, допуснахме куп елементарни грешки във всяка линия. Така тръгнаха и мачовете ни срещу „Пирин“ и „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Говорихме с момчетата, че не бива да се допускат такива грешки и че футболът се играе в две полувремена. Специално в мача срещу „Черно море“ се вдигнахме след почивката и почнахме да правим това, което трябва да се прави - да разиграваме топката от средата на терена през фланговете, да търсим повече острота и да създаваме голови възможности. Мисля, че след 65-а минута, когато вече нямаше  какво да губим и тръгнахме по-сериозно в атака, надиграхме тотално отбора на „Черно море“. Ако през първото полувреме съотношението във владеенето на топката бе 34:56 в полза на варненци, през второто бе 56:44 за нас. Имахме две чисти положения, имахме и трето, но Юлиан Ненов не бе точен в завършващия пас. Да не говорим за ситуациите в наказателното поле на „Черно море“.
- Абсолютни дузпи.
- Класически дузпи!
- Може ли да се подозира, че съдийството на Станислав Ставров е поръчково?
- Не знам дали е поръчково, но цяла България видя за какво става дума. Така ни треснаха в мача срещу „Верея“, така и ни подложиха динена кора и сега. Сигурно сте виждали, че при такива положения се дадоха дузпи през този сезон. Нали правилата трябва да важат за всички независимо дали отборът се казва „Лудогорец“, „Пирин“ или „Черно море“!
- Сега идва мач срещу ЦСКА в София. Ще повлияе ли резултатът от мача с „Черно море“ върху нагласата за двубоя на „Българска армия“?
- Колкото и да ни горчи, трябва да се вдигнем и да се представим достойно. Със страх футбол не се играе и момчетата го знаят.