Русенката Пресияна Димитрова се завърна с първа награда от фестивала „Diamonds voice“ /“Диамантени гласове“/, който се проведе в Прага. Това всъщност е най-високото отличие, тъй като в регламента на конкурса няма номинация Гран при. Талантливата певица се състезава с песните „Вяра“ и „I surrender“ в раздела до 15 години и събра максимален брой точки. Гласуването беше явно с вдигане на точки, а конкуренцията много оспорвана. Имаше участници от 12 страни, сред които България, Русия, Беларус, Куба, Грузия, Чехия, Узбекистан, Казахстан, Киргизстан. С максимален брой точки в раздела до 15 години бе и Валерия Азаренко от Беларус, с която Пресияна подели първото място и голямата награда. 
По-голямата сестра на Пресияна - Мирела Димитрова, участва като гост в концертите и Гала концерта заедно с популярни певци от Чехия, Беларус и Узбекистан. Тя получи специален плакет от директора на конкурса Джоузеф Сърмак.
И двете талантливи русенски певици имат покани за конкурс в Астана, Казахстан през юли и за конкурс в Унгария през август 2017. А дотогава на Мирела и Пресияна им предстоят още доста предизвикателства.