Извънредната сесия във Ветово за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на Глоджево отново се превърна в скандал. Той обаче не се породи от предложението тази функция да изпълнява Адем Хаджимимишев, а от поредния опит на кмета Георгиев за гласуване на актуализация в бюджета. Всъщност самото приемане на предложението за временен кмет на градчето отне около 5 минути, като останалите два часа преминаха в обяснения и спорове между Георгиев и общинските съветници за бюджета. 
Подкрепихме тяхното предложение за временен кмет. Знаехме, че няма да приемат наше предложение и отдавана им казвахме те да предложат някого, тъй като без кмет не може да се работи. В Глоджево имат проблеми, освен това хората не могат да си получават заплатите, защото няма кой да подпише, каза кметът Георгиев.
Всъщност малко преди началото на сесията стана ясно, че изборите за кмет на Глоджево са насрочени за 19 февруари. Това е второто населено място в Русенска област след беленското село Лом Черковна, където хората ще си избират кмет на датата, на която ще се отбележат 144 години от обесването на Васил Левски. 
Кметът на Ветово за пореден път подчерта, че в общината има много сериозни проблеми и затова са настояли актуализацията на бюджета да се разгледа на извънредната сесия. 
Общината е на червено в много пера. При липса на пари ще трябва да прекратяваме дейности. Общинският съвет обаче отново отказа да гласува актуализацията с мотива, че предложението не е обсъдено на комисии. Те приеха целия бюджет без комисии, а сега една корекция не искат да разгледат. Целта е да ме накарат, или да не правя нищо, или да вляза в нарушение на тяхното решение по бюджета, коментира той. 
По думите му липсата на интернет е най-видимият ефект от недоимъка, но има много други неразплатени пера и в детските градини, и при пощенските услуги. В много от дейностите за обслужване на гражданите общината отдавна е на червено и аз им ги представих. Актуализацията не се отнася само за бъдещи плащания, обясни кметът. 
Политическите ръководства на партиите и областният управител Стефко Бурджиев са загърбили община Ветово. След този 3-годишен експеримент, който си правят, с какви очи ще дойдат да погледнат после хората и отново да им дават обещания. Неприемането на корекциите в бюджета не е проблем на кмета, а на хората, заяви Георгиев.
Председателят на общинския съвет д-р Мехмед Мехмед обясни, че законово няма как точки, свързани с бюджета, да бъдат разгледани на сесия без да са минали по комисии. Това е по закон и не съм си го измислил аз. Защо да правим подобни гимнастики, като след това областният управител ще върне решението. Ако кметът има желание актуализацията да се разгледа своевременно, трябва да ни уведоми с писмо, за да се свикат комисиите по-рано. Но всичко това е театър, за да внушава на хората, че някой му пречи, допълни още д-р Мехмед. 
Той подчерта, че извънредната сесия е била с една единствена точка за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на Глоджево, но за свой ПР кметът се е опитал да внесе актуализацията на бюджета.
Целта на кмета Георгиев е да остави детската градина в Глоджево без храна, тя да се затвори, а хората да излязат на бунт и да свалят общинския съвет, коментира д-р Мехмед, като допълни, че от юли никой не е обяснил на училищата и детските градини, че вътрешни компенсаторни промени се правят с решение на общинския съвет. Хубавото е, че усещаме ходовете и движенията на кмета, за да предотвратим тези действия, допълни председателят на общинския съвет. За пореден път той подчерта, че истерията със спирането на интернета в общината била наистина абсурдна, като даде за пример, че общинският съветник Димитър Денев от ГЕРБ в четвъртък си е изкарал документ за гражданско състояние в Писанец.