Нищо ново и изнендаващо не се случи на вчерашното заседание на общинския съвет във Ветово, което за пореден път се превърна в разправия, изпълнена с нападки и обвинения. Поводът за препирните този път бе предложението на общинска администрация за корекция бюджета и по-скоро отказът на общинските съветници от ГЕРБ и ДПС да го включат в дневния ред. 
Бюджетът, който се прие през юли, беше неадекватен и с цел умишлено да се тормози общинска администрация. Той беше орязан предварително, на червено, в много параграфи, които с времето се увеличават. Затова се обърнахме към Министерството на финансите, откъдето ни посъветваха да правим актуализация, затова и внесохме предложението в общинския съвет. То обаче не бе включено във вчерашния дневен ред на сесията с мотива, че не е обсъждано по комисии, каза за „Утро“ кметът на Ветово Георги Георгиев. По думите му съветниците щели да го разгледат на следваща сесия, която е в края на годината. Кметът определи това като гавра и подчерта, че ситуацията в общината е много тревожна. 
В тази връзка шестимата съветници от „Бъдеще за всички“, откъдето е и Георгиев, призовават съветниците от другите политически сили действащият в момента общински съвет да се разпусне и да се проведат нови избори. 
3 години буксуваме на едно място и вредим на обществеността. Нека хората да кажат как ще вървим напред, тъй като в момента това е трагедия, категоричен бе Георгиев.  
С неприемането на актуализацията на бюджета всъщност има реален риск общинска администрация да спре да предоставя услуги на гражданите, свързани със служба ГРАО, фронт офис, данъчна служба, общинска собственост и други. Освен това ще бъдат освободени 7-8 души, които са назначени по постановление на Министерски съвет за спомагателна дейност. Сред тях са лесничеят, призовкарят, както и 10 души на граждански договор за поддържане на чистотата на населените места. Правното обслужване на общината също ще спре, тъй като парите в това перо са орязани, посочи Георгиев. 
Вчера следобед той дори е събрал служителите в общината, за да им даде указания, че вече ще работят без интернет и общината ще е извън базата данни на страната. Освен това кметът е изпратил още преди седмица писмо до областния управител Стефко Бурджиев, с което да го информира, че общината няма средства за командировъчни и не е необходимо повече да се изпращат покани за заседания и срещи. 
Гледната точка за случващото се на председателя на общинския съвет д-р Мехмед Мехмед очаквано бе коренно различна, като той увери, че най-пълна представа за дискусиите около актуализацията на бюджета можем да придобием от трите протокола на последните заседания, които са общо 70 страници, което във време е около 12 часа. На тях, както и на извънредната сесия от 4 ноември, е разгледана актуализацията, като има влязло в сила решение от 28 ноември. 
Новата актуализация трябва да мине през комисии и чисто технологично нямаше как да се разгледа вчера, обясни той. А иначе на последните заседания на въпросите на общинските съветници относно бюджета е отговарял зам.-кметът Ивайло Кадишев, тъй като Георгиев не е присъствал. По думите на Мехмед обаче Кадишев не е можел да отговори на поставените въпроси, сред които например колко души работят на граждански договор, на какви позиции и защо това се случва в продължение на години. 
По отношение на новата актуализация на бюджета Мехмед коментира, че в нея се искат 300 000 лева за ремонтни дейности, които са извършени без решение на общинския съвет и без за тях да има предвидени средства. 
Кметът знае какви ги е свършил и беше събрал цялата администрация, както и граждани, които беше насъсквал. Имаше и опити за физическа саморазправа, но благодарение на това, че началникът на районното управление беше в залата, до такива не се стигна, разказа Мехмед.
Като пълен абсурд той определи искането на общинските съветници от „Бъдеще за всички“ за разпускането на действащия общински съвет. Никой не може да накара друг да си подаде оставката. Законово общинският съвет може да работи, ако не падне под 9 общински съветници, допълни още Мехмед. 
Във връзка със спирането на интернета на общината председателят на местния парламент нарече това своеволие от страна на кмета Георгиев и обясни, че общинският съвет е предвидил средства за софтуерни продукти - телефон и интернет, които са гласувани в актуализацията на бюджета.
Целта е да се натройва обществеността срещу общинския съвет, за да се прикрият далаверите на Георгиев, но бомбата във Ветово много скоро ще гръмне. Надявам се някой да ни чуе и да погледне какво се случва в община Ветово, каза още Мехмед.