Футболистите на „Дунав“ тръгват днес за Балчик, където ще отседнат преди утрешния мач на отбора в Каварна срещу „Черно море“ /17.30 часа/. По програма дунавци ще направят една тренировка на балчишкия стадион. 
През есента „Дунав“ разби варненци в Разград с 3:0. Антон Огнянов откри резултата, Мирослав Будинов се разписа за 2:0 в края на първото полувреме, а след почивката вкара и втория си гол.
Главна тема преди мача обаче продължава да е нарядът на русенеца Ивелин Занев като допълнителен рефер на мача утре. „Утро“ предположи, че Съдийската комисия не е догледала нещо, но името на Занев така и не бе заменено с друго в сайта на БФС вчера. Дали „грешката е вярна“ или някой умишлено подгрява напрежение?
„Това е ненормална ситуация! Представяте ли какво ще стане, ако Занев сгреши неволно в наша полза! Нямам никакво смислено обяснение за този наряд. Нещо не е наред“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
„Утро“ потърси за мнение и председателя на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
„Съжалявам, но Съдийската комисия си има шеф. Просто няма как да му давам съвети и да се бъркам в работата на комисията. Няма какво да кажа повече“, заяви Димитров.
А Веско Василев додаде, че мачът с „Черно море“ е ключов в борбата за място в Топ 6 на Първа лига. Двата тима делят пето-шесто място с по 28 точки, но дунавци са градирани по-напред заради победата си в първия мач. Иначе головата разлика е почти една и съща - 22:16 за „Дунав“ срещу 21:17 на „Черно море“.
Междувременно БФС направи промяна в часа на мача от последния кръг през сезона между ЦСКА и русенския отбор на „Българска армия“. Двубоят на 16 декември ще започне в 14.30, а не, както бе по първоначална програма, в 17.30.