Лидерите на Патриотичния фронт ясно изразиха ангажимент да се опитат да съставят експертен кабинет с оглед на това да се избегне хаос. Ние сме може би единствената парламентарна сила, която бележи сериозен ръст и имаме интерес да отидем на избори, да вземем повече депутати и да тежим повече в парламента. Въпросът е дали това нещо като полза си струва цената, която ще бъде платена от държавата с тези близо 6 месеца хаос само до изборите, а оттам насетне ще има ново редене на кабинети, нов хаос в министерства и институции. Това заяви депутатът от ПФ Искрен Веселинов на пресконференция вчера. Той обаче отбеляза, че в момента ситуацията е доста променена, а според патриотите основна вина за това имат външнополитически фактори - Брюксел и Анкара. Това била и причината представителите на ГЕРБ в рамките на 24 часа да си променят мнението на 180 градуса, което не се случвало за първи път. 
В мандат, даден на Реформаторския блок, се крият много рискове и минимален шанс да се получи нещо. Реформаторите трудно биха генерирали подкрепа встрани от собствените си гласове. Заявката на президента, че ще предпочете РБ за даване на мандата, е една форма, за да се даде празен мандат, който ще бъде върнат и да се тръгне към избори. ПФ е готов за избори, но те ще забавят икономическия растеж и ще създадат хаос в държавата, който е излишен, каза Веселинов. 
Коментарът за приетия миналата седмица бюджет бе, че ПФ настоява да бъде размразена политиката по доходите в страната. Към момента пред България на практика няма сериозно финансово изпитание, което да изисква голям ресурс, поради което ние отново поставяме на дневен ред темата. Ние се намираме в момент, в който държавата най-после да се обърне не само към проекти, които изглеждат добре в Брюксел, но и към политики, които правят живота в страната по-нормален, категоричен бе Веселинов. 
Депутатът подчерта, че предложението на патриотите за повишение на минималната пенсия се е отнасяло единствено за хората, които имат осигурителен стаж и които имат навършена възраст. Освен популярният вариант от 300 лева минимална пенсия, те са предложили и 200 лева минимална пенсия и преизчисление на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход за 2013 година.  
Денят, в който се гласува бюджетът и ни отказаха 800 млн. за пенсии, се гласуваха 2,2 млрд. излишък и се разпределиха за саниране и АЕЦ „Белене“. Не мога да разбера защо 1 млрд. трябва да се похарчат за саниране, а не за изграждането на магистрала Русе-Велико Търново. Всъщност се питам регионалното министерство дали е министерство на регионалното развитие или министерство на топлоизолацията. И занапред ще се противопоставим на подобен безпринципен начин на харчене на пари, при който една малка групичка хора се възползват от един ресурс, получават подарък от държавата, за което всички останали ще плащат. Няма да подкрепим нито една програма, която не е достъпна за всеки, категоричен бе депутатът.

ВМРО няма да подкрепи увеличението на данък сгради

Предложението за увеличение на данък сгради няма да бъде подкрепено от нашата група в общинския съвет, заяви категорично Галин Григоров от ВМРО. В началото на следващата седмица общинските съветници от ВМРО ще имат специална пресконференция по темата, на която ще изложат мотивите си.