Русенската организация на ВМРО, която не подкрепи новия председател Красимир Каракачанов, продължава да си плаща за това, че има различно мнение. От поста си е уволнен регионалният мениджър на ВМРО за Русенска област Траян Тотев, съобщи в профила си във Фейсбук доскорошният съпредседател на партията Искрен Веселинов.
Документите за освобождаването си довчерашният функционер получил по най-обидния начин - по пощата. Той обаче остана лоялен и публикува на стената си във фейсбук съобщението „Напуска работа във ВМРО - българско национално движение“, без да прави никакви коментари. Иначе в профила си се определя като български националист и обществена личност, в каквато си превърна в последните години.
Траян Тотев има два мандата общински съветник и е едно от най-разпознаваемите лица на ВМРО в Русе и региона, а и извън неговите граници.
Кой ще заеме мястото му като партиен организатор в Русе, още не се знае.
В новото централно ръководство от Русе влезе Иво Пазарджиев, който в миналото е изказвал позиции срещу решения на Красимир Каракачанов.
В изявлението на общинския съветник Искрен Веселинов, който се оттегли от всички постове във ВМРО поради несъгласие с политиката на Красимир Каракачанов и остана редови член, се казва: „Очаквано „новото“ ръководство на ВМРО уволни организатора за Русе Траян Тотев с документи, изпратени по пощата. И понеже никой негов представител не пожела да погледне този млад човек в очите, си позволявам от името на всички редови съратници да му благодаря, че от встъпването си в организацията преди повече от 10 години не просто живее, а гори с каузата й. През този период ВМРО-Русе неизменно постигаше едни от най-високите изборни резултати, а културно-просветната дейност бе на високо ниво, както и интернет пропагандата. Като съществен недостатък на този младеж отчитам, че казва неприятните истини от трибуната на официалните форуми, вместо да сплетничи и да се подмазва, а това е непростимо в днешно време. Явно няма да направи партийна кариера, но ще остане истински ВМРО-вец. Сигурен съм, че и занапред ще дава поводи добрите патриоти да се гордеем с неговите дела! Успех, Траяне!“.