Старши треньорът на „Локомотив“ /Горна Оряховица/ Иван Колев си позволи странно изявление след мача с „Дунав“. 
„Съперникът си вкара положението. Ние имахме три-четири отлични ситуации, но пропуснахме. Трудно мога да приема футбола на „Дунав“ - тотална липса на феърплей, постоянни преструвки. Непрекъснато ритаха към нападателите и топката трудно падаше на земята. Мисля, че подведоха съдията с поведението си. За мен това не е футбол“, изплака „джентълменът“.
Кой е Иван Колев? По-младите фенове на футбола сигурно не знаят, че през 1995 година той бе старши треньор на... „Дунав“! Пуснаха го с парашут от „Славия“, а в Русе наследи Добромир Жечев. Изтика няколко месеца в условия, когато тогавашният спонсор и неуспял кандидат за депутат Димитър Барбуков не искаше вече да чуе за футбол. 
С Колев на кормилото „Дунав“ загуби с 1:3 градското дерби срещу много слабия тогава отбор на „Локо“ /Русе/. Утехата за Колев може да е само във факта, че почти всички футболисти на „Дунав“ бяха в „чувала“, сиреч, бяха натиснати зад кулисите да не си дават много зор и да подарят победата. 
След онзи мач Барбуков нареди на хората си да приберат грейките на играчите, за да облече с тях работниците от колбасарския си цех в Пиргово.
А парашутистът Колев обиколи света - работи в Индонения и Бирма, за кратко бе и селекционер на младежкия национален отбор. Преди няколко месеца бе уволнен от „Славия“.