Ръководството, треньорският щаб и футболистите на „Дунав“ призоваха феновете на отбора да подкрепят тима си във важния мач срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/.
„Разбираме, че декемврийските дни не са от най-приятните за гледане на футбол и то далеч от нашия дом, но днес настъпи моментът, когато момчетата ще имат повече отвсякога изключителна нужда от вашето рамо. Днес на практика ще се реши до голяма степен каква ще е позицията на нашия тим след първата фаза на първенството. Нека колкото се може повече русенци да дойдат на „Лудогорец Арена“, защото двубоят е от ключово значение. Вярваме, че заедно можем да стигнем до победата“, се казва в изявление на клубната управа. 
Помощта на феновете наистина се очертава да е решаващ фактор, защото „Утро“ научи, че поне няколко автобуса с привърженици на „Локомотив“ ще тръгнат за Разград.
А и Миро Будинов го каза преди няколко дни: „Сметките ни с този отбор са още от времето, когато играехме в „Б“ група. Затова и мачът с „Локомотив“ ще е с особен заряд“.
„Момчетата са спокойни и знам, че ще дадат всичко от себе си. Аз наистина вярвам в подкрепата на феновете. Дотук имаше не един мач, в който медиите в България споменаваха наравно с добро както отбора ни, така и нашата публика“, заяви пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.