ВиК тръби на две жилища в малко блокче на ул.“Троян“ над бул.“България“, които минавали през мазата на един от съседите, станали повод за неразбории и комшийски разправии. В резултат от конфликта възрастен вдовец, който е 84% инвалид, стигна до съд и бе наказан за това, че самоволно бута и прекъсва канализацията на съседа си.
Случаят е още от май 2014 година, но година по-рано пенсионерът отново отрязал канализацията на комшията и получил полицейско предупреждение за действията си.
Проблемът се коренял в това, че още при строежа на сградата преди близо 60 години, канализационните тръби на жилищата от двата етажа били инсталирани така, че водели към вертикален щранг, разположен в сервизно избено помещение на дадения на съд инвалид. През годините, когато били правени ремонти на ВиК инсталацията, мъжът бил категоричен, че не иска тръбите на съседа да минават през неговото помещение, но се оказало, че няма алтернатива. 
При положение, че пенсионерът не бил съгласен отпадните води от имота на съседа да преминават през негово помещение е следвало да инициира съдебно производство, а не самоволно да прекъсва канализацията. В резултат от действията му семейството на комшията било лишено от възможността да живее в имота си за известен период от време, а впоследствие се принудило да изкопае септична яма в имота си при наличие на градска канализация, посочи в мотивите си съдът и сметна, че макар и в напреднала възраст и с много заболявания, пенсионерът заслужава да получи наказание за самоуправството си. Затова той бе осъден на половин година пробация, през която ще трябва да се подписва и среща с инспектор. Присъдата не е обжалвана и вече е влязла в сила.