Варненецът Драгомир Драганов ще бъде главен съдия на мача между отборите на „Дунав“ и „Локомотив“ /Горна Оряховица/ в събота от 15 часа в Разград. Асистенти на Драганов ще бъдат Александър Атанасов и Димо Вълчев, а рефери зад вратите - Станислав Тодоров и Димитър Желязков. 
„Дунав“ се нуждае от победа на всяка цена предвид възникналите възможности да се класира в Топ 6 след първата фаза на първенството. Такава позиция ще даде шанс на отбора да играе напролет само срещу най-добрите тимове в Първа лига, което означава по-голям зрителски интерес и по сериозни постъпления в клубната каса от телевизионни права. При място на отбора от 7-о до 14-о интригата ще се сведе единствено до въпроса кои отбори ще изпаднат от Лигата. 
Преди игралите се късно последни мачове от кръга „Верея“-“Берое“ и „Нефтохимик“-ЦСКА дунавци делят пето-шесто място с отбора на „армейците“. Силите в българския елитен футбол обаче като точков актив са толкова изравнени, че дори отбор като „Пирин“, който нямаше победа от 6 кръга, може да се вреди в първата шестица. 
Годината за „Дунав“ ще завърши с тежка серия. След мача срещу „Локо“ /ГО/ дунавци ще гостуват на 11 декември в Каварна на „Черно море“. За финал на 16 декември отборът ще играе на стадион „Българска армия“ с ЦСКА-София.