Ливърпул се класира за полуфиналите на турнира за Купата на Лигата след домакинска победа с 2:0 над играещия в Чемпиъншип тим на Лийдс.

Дивок Ориги откри резултата на „Анфийлд” в 76-ата минута. Нападателят на мърсисайдци получи добро центриране отдясно на Трент Арнолд и от близка дистанция прониза стража на гостите за 1:0.

Пет минути по-късно домакините подпечатаха своя успех с исторически гол на 17-годишния юноша на клуба Бенджамин Уудбърн. Уелският талант се разписа от близка дистанция, завършвайки страхотна атака на „червените” между Жоржиньо Вайналдум и Садио Мане. С попадението си Уудбърн се превърна в най-младия голмайстор в цялата история на Ливърпул – постижение, което до днес принадлежеше на Майкъл Оуен.

В другия мач игран вчера, елитният Хъл Сити победи с 4:2 Нюкасъл след изпълнение на дузпи. И двата тима не успяха да се разпишат през редовните 90 минути, но си размениха по едно попадение в първото продължение. Мохамед Диаме даде преднина на гостите в 98-ата, но само минута по-късно Роберт Снодградс изравни. При изпълнението на дузпите играчите на Хъл бяха по-концентрирани и успяха да отмъкнат победата.