Занижена присъда от 7 години затвор и 50 000 лева глоба се съгласи доброволно да изтърпи 46-годишният Милен Митев за контрабанда на 20 килограма хероин. За трафика на сериозното количество наркотик мъжът от каспичанското село Златна нива направи пълни самопризнания и се договори с прокуратурата на какво наказание да бъде осъден окончателно и без право на обжалване само в рамките на няколко минути.
Милен бе хванат на 13 май по време на митническа проверка на Дунав мост, която разкрила, че под пътническите седалки в буса му „Фиат Дукато“ има кухина с два тайника. Там били открити пакетите с дрога за 1.7 милиона лева. Формално обаче професионалният шофьор бил тръгнал за Холандия, където трябвало да закара две жени от ямболското село Попово. Според обвинението наркотикът му бил предаден в Нови пазар, но от кого - не е ясно. 
На предходно съдебно заседание Милен и адвокатът му се възпротивиха на прокуратурата, като изтъкнаха, че не са запознати с автотехническата експертиза, която е изследвала тайниците в буса. И тъй като не са наясно със заключенията на вещите лица, правата им са нарушени и не могат да се защитават адекватно. Съдът в Русе прецени, че това действително е така, и прекрати временно делото, докато се запознаят с експертизата, но съдиите на втора инстанция отмениха това решение, като посочиха, че делото трябва да продължи веднага.