Две актуални импровизации обогатиха поредната блестяща театрална лекция на Камен Донев, която напълни в съботната вечер „Булстрад Арена“ така, както никой досега не го е правил. Спектакълът на всестранния талант пред хиляди зрители от родния си Русе и околните градове започна с кратък, но въздействащ етюд срещу простаците на пътя и простащината въобще в обществото и предизвика първия взрив от аплодисменти.
До края на представлението Камен Донев много умело вмъкна още една импровизация, с която без да сочи конкретни места и събития много ясно и категорично каза мнението си за размириците в бежанския център в Харманли. Как така ще хвърляш камък ти, бе?! Този камък на брашно трябва да го изядеш! - отсече актьорът и отново бе възнаграден с овации. Впрочем, ако всяко ръкопляскане беше стотинка, Камен Донев щеше да стане милионер само за една вечер и това щеше да е напълно заслужено.
Самият спектакъл е не само продължение, а впечатляващо надграждане на досегашните две лекции на проповедника от театралния амвон за възгледите на един учител за народното творчество и за всеобщата просвета. Забавно-сериозният текст е в пълна хармония и с великолепните български и балкански народни песни, и с вихрените танци, в които Донев доказва, че е попил и запазил всичко научено през времето, когато е танцувал под ръководството на баща си Иван Донев във ФТТ „Найден Киров“.
За удоволствие на публиката актьорът два три пъти вмъкна русенски мотиви в текста си и така беше споменат Конския плаж под хотел „Рига“ и близкото село Бъзън, а за десерт бяха представени още двама русенски участници в представлението - един от китаристите и звездната състезателка по борба Тайбе Юсеин, която играе малката, но ключова и запомняща се роля на опърничава открадната булка.
Неуспелите да си купят билет за събота снощи имаха шанса да гледат второто русенско издание на фолклорно-философското щоу.