Благородство, усърдие и морал - това стои зад абревиатурата БУМ в наименованието на новия спортен клуб „Джу-джицу и самоотбрана - БУМ Русе“, който стартира дейността си в понеделник. Именно трите ценности са в основата на целите, заложени в устава на сдружението с нестопанска цел. 
Клубът ще се занимава предимно с деца от 7-годишна възраст нагоре. На първо място ще се набляга на усъвършенстването на ценностите и след това на съответните умения в спорта джу-джицу с насока към самоотбрана, обясни дългогодишният инстуктор по бойни спортове в системата на МВР и действащ полицейски служител Боян Русев.
Той ще провежда заниманията с децата от всички възрасти, като от 28 ноември започва сформирането на групи. Занятията ще бъдат всеки понеделник и сряда от 18 часа във фитнес зала „Сила“ на улица „Борисова“ 72. Желаещите могат да се запишат и да получат допълнителна информация на телефон: 0888 412 216 или на място в залата.
Боян Русев е завършил НСА със специалност „Треньор по джу-джицу“ и „Педагогика“. Има категория първи дан на джу-джицу и трети дан полицейска лична защита. Бивш председател и треньор е на централния полицейски карате джу-джицу клуб, който за периода 2003-2008 година е най-добрият клуб в страната. Русев е съдия републиканска категория по джу-джицу и има приз от федерецията по джу-джицу за принос в развитието на този спорт.