Окончателна присъда от 3 години строг затвор застигна ветовски телефонен измамник с богато съдебно минало. Освен че се изправи пред съда заради заблуждаване на наивни пенсионери, че трябва да платят за спешни операции на техни близки, В.П. имал и навика да шофира пиян.
За 10-годишния си шофьорски стаж той бил засичан 14 пъти в нарушения, като веднъж е осъждан за това, че кара пиян и книжката му е взета, но въпреки това той продължил да кръстосва улиците с автомобил. При проверки отказвал да дава и алкохолна проба. За всичко това също бил глобяван и изправян пред съд, но явно санкциите въобще не го трогнали.
До влизането му в затвора след трайното му и демонстративно незачитане на правилата се стигна след случай от 22 октомври 2014 година. Тогава катастрофирал с новото си „Пежо 406“. Още сутринта измамникът и неговата компания започнали да пият в барче във Ветово, като обърнали солидно количество ракия и бира. Нещо повече - това всъщност било продължение на запоя им от предишната вечер. Малко след 18 часа той седнал зад волана и тръгнал да кара, като дори изпреварил кола, която му се пречкала. Маневрата обаче се оказала доста трудна за човек в неговото състояние, тъй като на няколко пъти едва не излязъл от пътя, защото изтървал управлението на пежото. Въпреки че уж овладял колата, малко след изпреварването тя отново поднесла и се стигнало до удар с идващия в насрещното „Форд Транзит“. Шофьорът на буса опитал да избегне сблъсъка, но не успял, а след катастрофата и двете коли били със сериозни повреди, като пежото било смачкано почти наполовина. От удара виновният водач, който карал и без колан, провиснал през кръста през отвора на счупилото се от сблъсъка стъкло на предната дясна врата и останал там в безсъзнание. Проба показала, че той е с 2.83 промила алкохол, но към момента на удара тя най-вероятно е надвишавала концентрация от 3 промила.
Експерти пък сметнали, че за ремонт на буса, чиято пазарна цена е към 700 лева, всъщност били необходими около 6500 лева.
За кошмарния инцидент след тежък запой шофьорът бе осъден на половин година затвор, който той обжалва. Отделно бе наказан да излежи и 2 години и половина решетки по предишната си условна присъда. През 2012 година той е осъден от Районния съд в Габрово, че подмамил две пенсионерки, че е ортопед от местната болница „Д-р Тота Венкова“ и за лечението на техни роднини е необходимо спешно да пратят пари. Така с измама оскубал общо 5700 лева. 
Съдът на втора инстанция прецени, че общо трите години затвор са справедливо наказание за опитния престъпник и не се смили над него.