Отборите на Лудогорец и Базел направиха равенство 0:0 на Националния стадион „Васил Левски“, като този резултат доближи българският тим до участие в Лига Европа напролет.

След тази среща Лудогорец запазва преднина в преките двубои срещу днешния си съперник, заради повече голове на чужд терен, което означава, че ако двата тима спечелят еднакъв брой точки в последните си мачове, то „орлите“ ще завършат на трета позиция в групата и ще се класират за Лига Европа. В последния кръг от мачове Лудогорец гостува на ПСЖ, а Базел приема Арсенал.

На Националния стадион Базел контролираше играта в началото на първото полувреме, като Владо Стоянов отрази два опасни удара на швейцарците. Българите изравниха играта в средата на тази част, но не успяха да стигнат до сериозна опасност пред противниковата врата. След почивката гостите натиснаха в търсене на гол, но отново Стоянов се отличи с няколко добри намеси, като в крайна сметка Лудогорец опази своята врата и спечели втора точка в тазгодишното издание на Шампионска лига, която може да се окаже с огромна стойност.

В другия мач от група А Арсенал и ПСЖ направиха равенство 2:2.