Българската футболна история помни доста скандали с наказани уж сурово и... върнати до няколко месеца в листите рефери!
Да предположим - не че го твърдим, че Железов или пък реферът Х приеме да осигури победата на отбора Y срещу благодарност от 10 бона в брой. Като се има предвид, че хонорарът за един мач на рефер от Първа лига е 1000 лева, става ясно, че реферът Х ще е изпълнил финансовия си план до края на сезона. Да не говорим, че и посмъртно няма да получи 10 наряда в рамките на едно първенство. Да вървим нататък. Ако платилият за победа отбор играе що-годе прилично и успее да вкара поне един гол по футболните, а не по хандбалните, баскетболните или хокейните правила, на рефера му остава само деликатно да подпира галениците си и да пази преднината им. Ако обаче играта на платците не върви, тогава реферът трябва да се намеси по-сериозно. Нещата стават грозни и очевидни, надига се вой, БФС го наказва строго, което обикновено означава изваждане от нарядите до края на сезона. А в началото на следващия чернодрешкото отново се връща на терена и започва да реже глави по поръчка, докато го накажат отново.
Такива съдии трябва да бъдат изхвърлени завинаги от играта - най-вече за назидание на всички, които смятат, че могат да се подиграват с дадени отбори пред очите на цяла България. А шефовете на някои клубове трябва да разберат най-после, че като изкушават податливи съдии, не помагат за развитието на футбола, а го убиват. Не е маловажен и въпросът, че театрални пиеси като тази в Стара Загора отвращават феновете и отборите губят от празните седалки по стадионите. 
Сега ще ни е твърде любопитно да разберем каква ще е компетентната оценка на съдийския наблюдател на мача в Града на липите. Затаете дъх - неговото име е Илонка Джалева! Нищо лично и феминистите да не подскачат, но щом българският футбол опря до жени, явно ще да е прекрачил в друга ера. 
Пък кой знае - г-жа Джалева може да се окаже по мъж от много други мъже, които така и така нямат воля да спрат завинаги нагли корумпирани рефери.