Масирана акция на русенската полиция за противодействие на трафика за разпространението на наркотици разби мрежа от осем дилъри на възраст от 20 до 29 години. Операцията е проведена под наблюдението на Окръжна прокуратура. Тарторът на групата е заловен във Варна, докато купувал поредната порция дрога.
Спецакцията е проведена на 18 ноември от служители в Криминална полиция, Първо и Второ РПУ. Още рано сутринта едновременно били атакувани четири адреса в Русе, четири коли и един адрес във Варна. В Русе са намерени и иззети 440 грама марихуана, везни и пособия за разфасоването й, както и СИМ карти и мобилни телефони, ползвани от дилърите. Във Варна е спипан тарторът на групата, който тъкмо купувал 5 грама кокаин.
На седмината са повдигнати обвинения, като тримата са задържани от прокуратурата за 72 часа.  
В хода на акцията криминалистите и служители на Второ РПУ се натъкнали и на още един 29-годишен разпространител на марихуана. В.В. е заловен в дома му, където са открити 30 грама трева, електронна везна, пневматична пушка и газов пистолет, които не били регистрирани. Срещу него също е започнато дознание за престъпление за разпространение на дрога.
Красимир Т., Иво Й. и Денис М. да останат за постоянно в ареста, докато тече разследването срещу тях. Това поиска вчера Окръжна прокуратура, вземайки предвид факта, че те имат значителен принос в разследваната престъпна схема. Останалите заловени са пуснати под парична гаранция и на този етап няма да се иска постоянното им вкарване зад решетки. Данните обаче сочели, че те са работили съвместно под изпипана организация, а във всеки от тях е открито различно количество марихуана - между 20 и 100 грама.
Мярката на тримата спрягани за тартори обаче така и не беше разгледана, тъй като общо петимата им адвокати изтъкнаха, че не са имали време да се запознаят със събраните доказателства срещу клиентите си. Самият съдия, който трябваше да реши дали да вкара младежите за постоянно в ареста, пък посочи, че три минути преди заседанието прокуратурата е внесла и класифициран том с доказателства, който самият той не е имал време да разгледа. Затова делото предстои да се разгледа днес, когато се очаква защитниците да са запознати с материалите и да могат адекватно да защитават клиентите си.