„Гледах записа от мача на два пъти. Не мога да се побера в кожата си. Ако този двубой беше свирен дори от Галин Михайлов /спонсор и собственик на „Верея“ - б.а./, нямаше да вземе такива решения. Щеше до го е срам. Никой не може да ме убеди, че Валентин Железов е чак такъв завършен некадърник. Аз съм сигурен, че този рефер изпълни поръчка. Нашари ни с картони, при всяко „ох“ и „ах“ на футболист от „Верея“ свиреше в тяхна полза, а подминаваше тежки нарушения срещу наши футболисти. Имам обяснение защо Железов ни съсече ритуално - някой май се уплаши, че „Дунав“ върви към стабилизиране на позицията си в първата шестица! Защо всъщност трябваше да ни пращат съдия от Бургас, след като се задава мач срещу „Нефтохимик“ /Бс/? Все едно русенски съдия да ръководи мач на „нафтата“ преди двубой с „Дунав“. Ето го другото обяснение. Ама после защо нямало публика и футболът в България кретал. Как да има - ако съм фен на „Дунав“ и видя, че така се подиграват с отбора ми, ще се замисля дали да отида на следващия мач.
Иначе всички видяхте какво стана с подминатата дузпа в наша полза, със спестените задължителни червени картони на Слаев, Хасани, Елиаш да Силва. Я си помислете какво би станало, ако бяхме с човек повече - щяхме да смачкаме отбора на „Верея“ и от 0:1 с онзи жалък гол, щяхме да ги отнесем поне до 3:1. През първото полувреме надиграхме категорично съперника. За жалост реферирането на Железов ме върна към мутренските години, когато всеки правеше каквото си иска. Така футболът ни няма да върви напред. Какво казал колегата Александър Томаш? Че „Дунав“ гради трудно атаките си? Той да гледа смешния си отбор и да не говори глупости. Ако „Дунав“ се радваше на съдийската подкрепа, каквато има „Верея“, щеше да бъде на второ място във временното класиране.
Дали ще подадем жалба? Ръководството на клуба ще решава. Не може Железов да се подиграва с хората, които дават пари за издръжката на отбора, с футболистите, треньорите и феновете. Такива съдии нямат място на терена“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.