Поетапното благоустрояване на междублоковите пространства и изграждането на нови участъци с лед осветление, което е много по-качествено и енергоспестяващо, ще бъдат сред акцентите в бюджета за 2017 година, който в момента се подготвя. Това каза кметът Пламен Стоилов, като уточни, че капиталовата част на бюджета зависи много от приходната. Надявам се, че тя ще бъде такава, че да позволи да се направят повече неща, допълни още той. 
По отношение на лед осветлението Стоилов посочи, че с такова е експериментирано по участък на булевард „България“. Дори да има забавяне поради липсата на правителство, надявам се да стартираме следващата година поетапната цялостна реконструкция и подмяна на уличното осветление в града и замяната му с ново, модерно, много по-качествено и ефективно лед осветление, което също ще промени визията на града ни, подчерта той. 
Догодина общината предвижда да продължи с ремонта на улица „Потсдам“, с изграждането и обновяването на спортни площадки, игрища и детски площадки, като по този начин до края на мандата 100% ще бъдат обновени всички 240 детски площадки. Планиран е основен ремонт на три съществуващи спортни игрища - до кръговото в „Чародейка“, до 103 блок, като освен това ще бъде направено едно модерно игрище с осветление в двора на Английската, защото то много активно се използва както от учениците на гимназията, така и от живеещи в района. Продължаваме с подмяна на кошчета, пейки и всичко останало, което е в програмата и е свързано с промяната на визията на Русе, допълни още Стоилов.