Анди Мъри се класира за финала във финалния турнир на АТП след паметен обрат. В Лондон шотландецът спечели с 5:7, 7:6 (5,) 7:6 (9) срещу Милош Раонич в епичен мач, продължил 3.41 часа.

В спора за титлата Мъри ще играе с Новак Джокович или Кей Нишикори. Сърбинът и японецът ще излязат на корта в 22.00 часа тази вечер.

В забележителния мач Мъри и Раонич играха равностойно, като шотландецът спечели с две разигравания повече - 138:136 точки.

Първият сет беше оспорван, като канадецът имаше няколко възможности за пробив, без да допусне нито една срещу себе си. Раонич пропусна няколко, но в най-подходящия момент проби за 6:5. Веднага след това той защити постигнатото и поведе.

Мъри спаси две възможности за пробив в началото на втория сет. После двамата си размениха по един пробив. Равенството се запази и се стигна до тайбрек. В него водачът в схемата имаше инициативата и се наложи със 7:5 точки, за да изравни.

Третият сет започна по сходен начин. Още в първия си сервис гейм Мъри трябваше два пъти да се спасява и се справи. След това двамата тенисисти бяха убедителни при подаванията си до 4:4.

Тогава Мъри два пъти поред пробиваше, а Раонич - поставен до стената, два пъти оставаше в мача след връщане на пробивите. В последвалия тайбрек шотландецът се възползва от четвъртия си мачбол, като преди това спаси и мачбол срещу себе си.