Футболистите на „Дунав“ проведоха вчера сутрешна тренировка в Русе, след което заминаха за Стара Загора. Те тръгнаха без контузените Искандар Джалилов и Атанас Атанасов за днешния мач от 13 часа срещу „Верея“. Срещата е от програмата на 14-ия кръг в първенството на Първа лига. Двубоят ще бъде излъчен по „обикновения“ канал на „Диема“, който не е част от платения пакет „Диема Екстра“.  
Дунавци са четвърти с 22 точки, а старозагорци са 9-и с 15.
„Чака ни мач срещу отбор от нашата черга. Точки срещу точно такива тимове ще се много ценни за нас в целта към утвърждаване в Първа лига. Познавам добре тима на „Верея“, каза за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
Двата тима вече се срещнаха веднъж на старта в първенството. Мачът на „Лудогорец Арена“ завърши при 0:0.
„Тогава бяхме доста напрегнати, пренавити, нервни и не разкрихме възможностите си. Надявам се, че този път ще бъдем по-освободени и с по-голямо самочувствие“, допълни старши треньорът.
Великов и наставникът на „Верея“ Александър Томаш играха заедно за ЦСКА през 1999-2000 година. Те са от младата и перспективна вълна български треньори. Великов е роден през март 1977-а, а Томаш - през септември 1978-а година.
„Ще бъде пресилено, ако кажа, че сме приятели с него. Да речем, че сме добри познати на „здравей-здрасти“, уточни Великов.