С копродукцията на Румъния, България, Чехия и Франция „Аферим!“ ще се открие седмото поредно русенско издание на „София филм фест на път“. Това ще стане на 25 ноември от 18 ч в Голямата зала на Доходното здание, където ще вървят всички прожекции през трите филмови дни. Специално по този повод в Русе ще дойде режисьорът на филма Раду Жуде, който заедно с продуцентката Росица Вълканова ще представи творбата, съобщи вчера началникът на отдел „Култура“ в общината Ива Чавдарова. В петък от 20.30 ч ще бъде прожектирана испанската филмова драма „Ма ма“ с Пенелопе Крус. 
Две нашумели и вече спечелили награди български кинопродукции ще могат да видят русенските киномани. В събота от 18 ч ще бъде прожекцията на „Жажда“, а в неделя от същия час - „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син“ на режисьора Иглика Трифонова. Други две нашумели ленти ще завладеят съзнанието на киноманиаците - в събота от 20 ч това е „Каръл“ с Кейт Бланшет, а в неделя от 20.30 ч - „Всичко ще бъде наред“ на Вим Вендерс. 
Новост за русенския афиш на „София филм фест“ са двата анимационни филма, които със сигурност ще предизвикат интереса не само на децата, но и на възрастните, каза Чавдарова. В събота в 11 ч ще бъде прожектиран френско-датският „Дългият път на север“, а в неделя от 11 - „Пророкът“ от Халил Джубран“ /САЩ- Канада-Ливан-Катар/. Всички прожекции са безплатни.