Силно участие на ученици от 14 училища от цялата Русенска област в конкурса „Първата световна война - неосъщественият национален идеал на България! Победа или поражение“. Това отбеляза вчера в своето слово председателят на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от резерва и запаса Димитър Вълков. Церемонията по обявяването на резултатите от конкурса се състоя в навечерието на празника на сухопътните войски, затова поздравления от областната и общинската управа, просветното управление и Военното окръжие получиха и учениците, и военните. 
В първа възрастова група първото място печели Радостина Антимова, 6 клас, от СУ „Васил Левски“ в Русе, втори е Марио Дамянов, 6 клас в същото училище, а трети - осмокласникът Димитър Петков от Професионалната гимназия по икономика и управление.
Във втора възрастова група първи е Ивайло Великов, 11 клас от СУ за европейски езици, втори - Ангел Месарабов, 11 клас от същото училище, а трета - Аница Декова от Английската гимназия. 
Поощрителни награди получиха Искрен Деянов от русенското СУ „В.Левски“, Кристина Иванова от ОУ „Иван Вазов“, Октай Алиев от СУ „Христо Ботев“ в Глоджево и Гергана Дичева от СУ „Христо Ботев“ в Русе. 
Отличени бяха и училищата с най-много участници: СУ „Васил Левски“, Европейското и СУ „Христо Ботев“ от Русе и СУ „Св.св.Кирил и Методий“ от Две могили.