84-годишен пенсиониран учител изгоря при пожар в апартамента му на втория етаж в бл.“Ния“ срещу Второ РПУ в „Здравец Изток“. Три екипа огнеборци гасиха буйните пламъци, но целият апартамент бе опустошен. По време на спасителната операция един пожарникар беше леко обгазен, но медицинската помощ на място му бе достатъчна.
Пожарът тръгва малко след 17 часа в четвъртък. Съседи от отсрещния блок виждат близо триметрови пламъци да излизат от южната спалня на тристаен апартамент в „Ния“ и се обаждат на тел.112 в 17.18 часа. На място пристигат три противопожарни автомобила и две линейки. Огнеборците започват незабавна борба с огъня и след близо час успяват да го потушат. 
При влизане в жилището мъжете с жълти каски намират обгореното тяло на възрастен мъж. Тепърва ще се установява дали е получил инфаркт, или просто е заспал, не е усетил пламъците и се е задушил.
За голямо учудване на всички трите стаи и двете тераси били пълни с дърва, стари дрехи и хартии, които са пламнали и са затруднили гасенето на огъня, каза вчера за „Утро“ директорът на пожарната комисар Димитър Павлов. По думите му вероятно пожарът е тръгнал от печката на твърдо гориво, бързо се е прехвърлил върху натрупаните около нея боклуци, а после е обхванал и дървата на терасата и другите стаи.
От гасенето на пожара стълбището във входа е мокро и мръсно и навсякъде се носи смрад на изгоряло, видя вчера наш екип. 
Човекът беше много интелигентен, но имаше манията да събира дърва от улиците и да ги трупа в жилището си, обясниха негови съседи от първия етаж, чийто апартамент е наводнен от водните струи на огнеборците. 
Старецът живее сам в жилището, няма съпруга и деца, но водата от мокрите стаи и дърва продължава да тече на първия етаж. Изпратих комисия начело със зам-кмета Наталия Кръстева да се запознае отблизо с щетите, за да се реши какво може да се направи до появяване на роднини на починалия мъж, каза вчера за „Утро“ кметът Пламен Стоилов, който също бе на мястото на пожара, за да види с какво може да се помогне на засегнатите от бедствието.