Известен с криминалните си прояви младеж проявил изключителна наглост и влязъл да краде в къща, докато стопанката й спи.
Случаят е от 9 ноември. В 6 часа сутринта собственичката на къща срещу бл.“Достоевски“ на ул.“Борисова“ се събудила от необичаен шум и забелязала млад мъж да се разхожда в спалнята й. Жената се развикала, но момчето отворило прозореца на втория етаж, скочило върху козирката над входната врата, оттам се приземило пред входа и избягало.
Стопанката веднага повикала дъщеря си и проверила мястото, където държи скъпоценностите си, за да установи, че липсват златни и сребърни бижута, цифров фотоапарат и ключът за автомобила й на обща стойност 1000 лева.
Дъщерята успокоила майка си и в 9 часа се обадила в Първо РПУ. Пред униформените потърпевшата описала крадеца - на двайсетина години, висок около 165 см, слаб, облечен с тъмни дрехи и с плетена шапка на главата. 
Криминалистите веднага разпознали отдавна известния им А.А., но късно подаденият сигнал забавил издирването му. В крайна сметка в четвъртък 20-годишният крадец бил заловен, намерени са и част от откраднатите вещи.