Двама 19-годишни роми от Иваново са арестувани след брутален грабеж във влак след светкавична реакция на служителите от РПУ Бяла и колегите им от Две могили.
В сряда следобед 60-годишен мъж от Плевен се заговорил с двамата младежи на Централна гара, докато чакал влака за Габрово. Ромите му влезли под кожата със сладки приказки и окончателно го спечелили, като му помогнали да качи двете си чанти във влака. 
Плевенчанинът останал трогнат от вниманието на момчетата и се похвалил, че спечелил добри пари от продажбата на ниви, сложил 1000 лева в джоба и тръгнал да си поживее в хотелски комплекс в Севлиево.
Добрите момчета наострили уши и само с погледи се разбрали какво ще правят. Пропуснали спирката в родното си село и продължили да омайват новия си познат. А когато влакът наближил спирката край Полско Косово, скочили върху него, пребили го и му прибрали парите. Когато влакът започнал да намалява, младежите скочили в движение и изчезнали.
Вместо веднага да се обади на тел.112 битият, обран и унижен човек си мълчал до Горна Оряховица, кадето на гарата разказал на дежурните жандармеристи какво е препатил. Дал подробно описание на нападателите си и първите им имена. Веднага се задействало полицейското управление в Бяла, което установило, че един от „приятелите“ на потърпевшия вече имал условна присъда за грабеж като непълнолетен и сега върши същото престъпление в изпитателния й срок. 
След направена незабавна връзка с колегите в Две могили служители от двете полицейски управления са арестували двамата роми по домовете им късно през нощта същия ден, преди да успеят да изхарчат нито лев откраднатите 1000 лева.