Роман на спомените за Русе с калейдоскоп от странни и колоритни герои, които рисуват специфичната градска атмосфера от 60-те години на миналия век. Така определи новата книга „Не тъгувай“ на Светослав Мичев неговият редактор и издател Иван Гранитски. Мичев, който от години живее в София, се завърна в родния си град, за да представи излязлата в началото на лятото своя повест „Не тъгувай“. Това е неговото завръщане към белетристиката, с която той започна своята писателска кариера преди около тридесет години. Той е чудесен писател, който пише в духа на добрата традиция на българските писатели, запазили дарбата да разказват безхитростно, но заедно с това увлекателно и пълноцветно, каза директорът на издателство „Захарий Стоянов“ Гранитски.
Директорът на общинското предприятие „Русе арт“ Мариан Савов също направи свое завръщане - към актьорското си амплоа. Той прочете откъс от книгата, който въведе немногобройната публика в Клуба на дейците на културата в действието и в колизиите, всепоглъщащи за основните герои на повестта - Марин Пифа и Филип. 
Самият Светослав Мичев също не скри, че се чувства добре и комфортно сред приятели в града, откъдето е поел пътя към литературата и към политиката, и увери, че писането си връща превеса в скалата на неговите стойности.