Постигнахме безпрецедентен резултат на национално и на областно ниво, като няма друга област освен Русенска, където кандидатпрезидентската двойка на Патриотичния фронт да е на второ място. Това ни прави шампиони, като безспорен принос за това има и фактът, че Красимир Каракачанов е от Русе и е познат за хората. В община Русе сме първа политическа сила, което ясно говори както за качествата на нашия кандидат, така и за структурата. Няма спор, че резултатът ни е отличен, коментира депутатът Искрен Веселинов, който се радва, че патриотите се очертават като предпочитана алтернатива. 
Веселинов отбеляза, че въпреки добрите резултати, партията губи като процент в малките общини. В Две могили Патриотичният фронт е втора политическа сила, а в Бяла, Ценово, Иваново и Борово избирателите й отреждат трето място. Единствено във Ветово и Сливо поле етническият вот ни изпреварва и там сме на четвърто място, каза още русенският депутат. 
Много безотговорен е начинът, по който Бойко Борисов предаде властта, тъй като предстоят много предизвикателства и не мисля, че тя трябва да остава във вакуума на политическото боричкане, коментира последните събития Веселинов. Това е разочароващо решение за нас като патриоти. Склонен съм, ако мандатът дойде при нас, да предложа да съставим едно правителство без политически лица, а с академици, експерти в държавата, и да се търси вариант да се отложат предсрочните избори за по-спокоен период от време, каза още Веселинов, като допълни, че това е негово лично мнение. В заключение той подчерта, че бягството от политическа отговорност не е в интерес на народа.