Гласувах за бъдещето на Русе и България. През 2018 година страната ни ще поеме председателството на Европейската комисия. По тази причина през 2017 година  трябва да има стабилност и спокойствие, а партиите трябва да бъдат обединени. Гласувах за развитието на Русе и областта, за осъществяването на проектите, които са в процес на реализация през този програмен период. При дестабилизация инициативността на кметовете в цялата страна винаги намалява. Надявам се избирателят да вземе най-важното и правилно решение, заяви депутатът и областен лидер на ГЕРБ Пламен Нунев вчера, след като пусна гласа си на балотажа за президент в Гимназията по механотехника. И подчерта, че бъдещият президент трябва да има евроатлантическа ориентация.
Гласувах за стабилна и силна България, която да има авторитет в Европа и в света. Искам възрастните хора да имат спокойни старини, гражданите в активна възраст да имат работа, а децата и внуците ни да останат в България. Вярвам в разумния избор на русенци, заяви депутатът Светлана Ангелова, която гласува в Гимназията по дървообработване и вътрешна архитектура.
За втори път в Русе се дава възможност да гласуваме машинно и това е значително облекчение на изборния процес. Пести се време и по тази причина изчакването е минимално, заяви народният представител Свилен Иванов, който пусна своя глас с помощта на специалното електронно устройство в Немската гимназия. Той подчерта, че България се нуждае от предвидимост и устойчивост в бъдеще.