С новооткрита кафе-сладкарница разширява бизнеса си „Кралска закуска“, научи „Утро“. Тя се намира в непосредствено съседство с ресторанта на ул.“Княжеска“ 43 и двете заведения ще разполагат с обща лятна градина.
Към сладкарницата работи собствен цех със 120 квадрата площ и тя ще предлага закуски, сладки, еклери, пасти и торти свое производство. Те ще могат да се поръчват и в ресторанта. Шеф сладкарят Галина Енчева и екипът й от 5 човека запазват част от производството на старата турска сладкарница и ще правят добре познатите и търсени от русенци баклави, кадаиф, кюнефе и други. Има и щанд със сладки без захар за диабетици.
Кафе-сладкарницата се казва „Детски кът“ и естествено разполага с обширно пространство за игра, с много катерушки, люлки, батут др., както и с аниматор, който да се грижи за забавленията на малчуганите. Така тя става идеално място за провеждане на рождени дни и детски тържества. С предлаганите сладки и торти ще се увеличи менюто с десерти на „Кралска закуска“. От разширеното предлагане могат да се възползват и фирми, поръчващи кетъринг от ресторанта.
Междувременно „Кралска закуска“ продължава с тематичните си винени вечери, провеждани всеки четвъртък. След много успешната френска вечер, специалният гост - шеф-готвачът от Мадрид Серхио Санс Сотело, ще представи на 17 ноември новото Божоле, пристигащо направо от Франция. Младите вина ще се сервират с подходящи френски мезета и сирена. Испанският мастър-шеф, който има диплом и от Франция, ще остане в Русе до Коледа и в следващите седмици за ценителите на стилните блюда и изискано вино са подготвени множество други изненади.
Виненият салон на „Кралска закуска“ бе открит през февруари с идеята да стане място, което може да въведе дори абсолютно начинаещ в изкуството на енологията. В заведението се организират редовни дегустации с водещи сомелиери и технолози, като всеки път се пробват вина на различен партньор - „Левента“, „Едуардо Миролио“, „Райнофф“, „Братя Минкови“, „Седем поколения“, „Винпром Русе“, „Карнобат“. Предлагат се и множество вносни вина от Стария и Новия свят.