Даден на съд таксиметров шофьор не просто не е удрял свой колега, а напротив - предпазвал се е да не бъде нападнат от него. А оплакалият се от бой водач е освидетелствал нараняванията си близо седмица след твърдения инцидент. Затова соченият за побойник таксиджия неправилно е осъден да му плати 2000 лева обезщетение, сметна окончателно състав на Окръжния съд и отмени решението на районните си колеги от по-долната инстанция.
Случаят е от 21 октомври 2015 година, когато около 7 часа сутринта двамата шофьори били един след друг на стоянка до завода за печатни платки на бул.“Христо Ботев“. Единият обаче изхитрувал и опитал да пререди останалите таксита. За некоректното поведение неговият колега зад волана на „Дачия“ му направил забележка, но насреща получил юмруци в лицето и гърдите, придружени с псувни. Затова заведе дело срещу своя конкурент и пръв му поиска 5000 лева обезщетение. 
Даденият на съд таксиджия пък твърди друго - че колегата му имал проблем с колата си и тя не можела да потегли и тъй като той бил втори поред, решил да мине пред него, за да обслужи със своето „Рено Клио“ бързащите за работа клиенти. Дори отишъл да види какво се е счупило по таксито на колегата му, но в същото време от колата изскочил таксиджията с нож в ръка, който започнал да го размахва пред него, да го псува и да заплашва живота му за това, че го е прередил. И тъй като се притеснил за здравето си, а и изпитал шок от съдебните претенции на своя колега, на свой ред също поиска обезщетение от 5000 лева. Претендираната компенсация обаче беше отхвърлена и тъй като той не е обжалвал решението, окончателно се размина с възможността да получи обезщетение.
Пред втората инстанция натежаха твърденията на неутрален свидетел, който наблюдавал ситуацията от десетина метра, според когото соченият за побойник въобще не е удрял колегата си.