Двама възрастни русенци са поредните жертви на измислените полицаи, които уж искат съдействие за залавяне на телефонни измамници.
Във вторник на домашния телефон на 82-годишен русенец се обадил мъж, който се представил за полицай Йорданов. Непознатият обяснил, че е по следите на измамници, които щели да го оберат и затова му наредил да съдейства на полицията с пари. След няколко проведени разговора старецът се съгласил да участва в операцията с 6000 лева, които по указания на „полицая“ хвърлил през терасата си с уговорката, че след залавяне на бандитите парите ще му бъдат върнати. Това, разбира се, така и не станало.
По-късно същия ден в капана на измамниците попаднала русенка на 81 години. Тя също била убедена от развилнелия се „полицай Йорданов“ да помогне с пари за залавяне на престъпници. След като се съгласила, бабата отишла до банката и изтеглила 3500 евро, като измамниците през цялото време я държали на мобилния телефон и контролирали всяка нейна крачка. Щом жената излязла от банката с парите, получила инструкция да ги остави върху гума на кола, паркирана на ул.“19-ти февруари“ и да се отдалечи по най-бързия начин. Пенсионерката също дълго чакала някой да й върне парите, преди да се обади в истинската полиция.