Момченце на една година по чудо се размина само с уплаха в зверски удар между две коли, в която леко пострадаха родителите му. 
Жестокият сблъсък между „Опел Зафира“ и „Форд Фиеста“ стана около 10 часа на бул.“Тутракан“ след отбивката за Свободна зона.
68-годишният шофьор на опела току-що минал технически преглед в близкия пункт, платил и задължителната „Гражданска отговорност“ и тръгнал да завива наляво към града покрай опашката от тирове. Видял, че към него идва кола, но преценил, че ще има достатъчно време и предприел маневрата, без да погледне втори път наляво. Така препречил пътя на идващия с голяма скорост „Форд Фиеста“, който се забил в предницата на опела и продължил още около 30 метра напред. Предното му дясно колело се откачило и той спрял в лентата за насрещно движение, но преди това отнесъл бетонния стълб до знака с указателна табела между двете платна. В караната от 37-годишен мъж кола пътували съпругата му и едногодишното им дете, сложено на столче на задната седалка и с колан. Точно тези задължителни, но неизпълнявани от всички предпазни мерки го спасили без драскотина. 
От удара бащата е с болки в кръста и ребра, а съпругата му има оплаквания от болки в двата крака. 
Предницата на опела е жестоко размазана и разпиляна на части, но шофьорът се разминал само с уплаха. От пункта за технически прегледи приютили пострадалото семейство и подали сигнал на тел.112 в 10.15 часа. Пристигналата линейка откарала родителите  и детето им в болницата.