В общините Ценово и Две могили ние спечелихме безапелационно, а в останалите общини резултатите на ген.Радев и Илияна Йотова са също много добри, доближаващи се до максимума, което заедно с резултатите от Русе направи така, че ние да бъдем първи на първия тур на областно ниво. Партията влиза в кондиция след двегодишния период на летаргия и това ще ни даде възможност при евентуални бъдещи следващи избори да се представим много по-сериозно от представянето ни досега. Това отчете на пресконференция вчера депутатът Добрин Данев, който бе и председател на предизборния щаб. 
Направили сме сериозен анализ, знаем къде са резервите между първи и втори тур и се подготвяме сериозно. Очакваме и имаме информация още от понеделник, че е впрегната цялата държавна машина за спечелването на изборите от Цецка Цачева. Ние ще се противопоставим с това, че хората харесаха личносттта на ген.Радев и Илияна Йотова, заяви червеният депутат.
Общинският председател на БСП Пламен Рашев подчерта, че тази седмица ще направят поредния опит техните плакати да се появяват из града, тъй като по думите му досега наредбата за рекламната дейност се е нарушавала.
На всяка кампания ГЕРБ тапицира града с техните плакати и го прави по най-безогледен, брутален начин, а това ни най-малко не е във връзка с града на свободния дух, каза Рашев.