Футболистите на „Дунав“ се събраха вчера за първа тренировка след 4-дневната ваканция, дадена им след победния мач срещу „Славия“ с 2:0. 
Левият бек Атанас Атанасов отново пропусна заниманието заради контузия в адуктора. Преглед с ядрен-магнитен резонанс показал, че става въпрос за частично разкъсване на мускулни влакна. Надеждите са, че Атанасов ще може да поднови подготовката до няколко дни. Миро Будинов също бе извън групата заради скорошната травма в ръката. Другите отсъстващи бяха таджикистанците Нуриддин Давронов и Искандар Джалилов, които са на лагер със своя национален отбор.
Тази събота „Дунав“ ще гостува на румънския „Конкордия“ за контролен мач в Букурещ. Двубоят ще се играе от 15 часа.  
„Утро“ помоли старши треньора Веселин Великов да коментира разширения състав на националния отбор преди световната квалификация с Беларус. Попитахме го още дали намиращият се в отлична форма офанзивен халф на русенския отбор Антон Огнянов няма все пак място в списъка на Петър Хубчев.
„Никой няма право да се бърка в избора на националния селекционер. Аз ще съм последният, който ще си позволи да го съветва. Хубчев решава, преценява, взема решения, носи отговорност. Без да влагам каквото и да е било пристрастие обаче, спокойно мога да кажа - да, Антон Огнянов заслужава да бъде повикан в първия държавен тим. Същото важи и за вратаря ни Мартин Луков. Не виждам с какво Георги Китанов, Благой Макенджиев и дори Николай Михайлов превъзхождат Мартин. Разбира се, това е мое лично мнение и не го натрапвам на никого“, заяви Веско Великов.