Четирите деца на починал онкоболен мъж заслужават обезщетение за стреса и подигравката от зловещата ситуация, в която попаднали - да заварят труп на непознат човек в ковчега, в който би трябвало да е положен баща им. А кошмарът белязал опелото в църквата. Това реши окончателно Окръжният съд в Русе и присъди на трима от наследниците по 2000 лева парична компенсация, а на четвъртото дете - 2500 лева. 
Случаят е от 20 август 2013 година, когато и без това черният ден бил помрачен от ужасната грешка. Заради сгрешените трупове погребението в Красен се забавило и разстроило още повече семейството. Най-малката дъщеря на починалия припаднала, а подигравката с един от най-печалните дни в живота им все още им носи горчилка. За разменените трупове четиримата братя и сестри посочиха като виновна старша лаборантка в Онкодиспансера, където баща им издъхнал след операция, и поискаха тя да им плати 10 000 лева за преживения стрес.
На първа инстанция състав на Русенския районен съд зачеркна претенциите на наследниците, тъй като те не били представили никакви доказателства за преживените мъки и ужас, като дори не са поискали разпит на свидетели, които да разкажат за случилото се. Нямало доказателства и обвиняваната лаборантка да носи вина за сгрешените трупове. Затова исканите 10 000 лева парична компенсация бе напълно отхвърлена. Окръжните съдии на втора инстанция обаче изразиха противоположно становище и им присъдиха общо 8500 лева обезщетение.