Машинното гласуване е много лесно, удобно и трябва да се въведе навсякъде. Този извод направи семейството на Димитър Христов и Волена Рангелова, които гласуваха вчера в секция 148 в училище „Възраждане“. Това бе една от 16-те секции в Русе, в които пробно имаше възможност да се гласува и с традиционната хартиена бюлетина, и по електронен път. Други четири секции с автомати за гласуване имаше в Бяла и Ветово.
Работата с машината наподобява боравенето със съвременен банкомат. Това е много по-удобен и бърз начин за гласуване, заяви Рангелова. 
Според нея опасенията, че машината може да бъде манипулирана лесно и вотът на гласоподавателите да бъде изкривен, са неоснователни.
Манипулации могат да станат по всеки един начин стига някой да пожелае, затова нямам притеснения, че гласът ми няма да бъде отчетен правилно, посочи Рангелова.
Семейството, което бе дошло да гласува заедно с двете си деца, бе сред многото избиратели, които попаднаха в капана на опашките от чакащи. Докато пуснат своя глас, което стана за няма и минута, Рангелова и Христов изчисляват, че докато дойде техният ред са чакали повече от 1 час.
Нямаме проблеми, нито някакви сривове и дефекти в устройството за машинно гласуване, заявиха от секционната избирателна комисия. Гласуването чрез модерната система става по желание и всеки гласоподавател сам решава дали иска да пусне хартиена бюлетина със зачеркнат вот или просто да натисне няколко бутона.
Всякакви хора на различни възрасти изявиха желание да гласуват машинно - и 60-годишни, и младежи, които съвсем скоро са навършили пълнолетие. 
Процедурата е елементарна, никой не е изпитал затруднения, а дори и да имат въпроси секретарят отговаря на всяка неяснота, коментираха още от секцията.
Към 13 часа машинно в 148 секция бяха гласували 60 човека като особеността бе, че по електронен път се пуска само вот за президент и вицепрезидент. За референдума опция за машинно гласуване няма и задължително всеки трябваше да пусне хартиена бюлетина, ако иска да изкаже своето мнение в националното допитване.