Гласувах за стабилността на България. Гласувах за бъдещето, тъй като и през 2017 година има да се усвояват около 100 милиона лева за просперитета на Русе и областта. Гласувах за президент, чийто основен приоритет е евроатлантическата ориентация и който ще работи за това да имаме сигурна граница, защото стабилността на държавата днес е много необходима. Това заяви народният представител и областен лидер на ГЕРБ Пламен Нунев вчера, след като пусна вота си за президент в Професионалната гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“. 
Призив младите да пуснат своя вот, защото утрешният ден е техен, отправи депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова, която гласува в Гимназията по дървообработване. Колегата й Свилен Иванов пък се възползва от възможността да гласува машинно в Немската гимназия.
Това е значително облекчение на изборния процес. Пести се време и изчакването е минимално, заяви Иванов като посочи, че България се нуждае от предвидимост и устойчивост в бъдеще.
Изборите са едно състезание и дано промените, които направихме с Изборния кодекс, да дадат възможност на повече хора да излязат да гласуват, коментира Нунев, като определи провеждащия се паралелно с изборите референдум като демократичен процес, при който се иска мнението на народа. А самият той е изразил своята позиция по поставените три въпроса.