Анди Мъри постигна заветната цел за всеки един професионален тенисист и от понеделник официално ще оглави световната ранглиста при мъжете за първи път.

Ето и малко от любопитните реакции в социалните мрежи и преди всичко на колегите на Анди:

"Поздравления за достигането до №1! Добре дошъл в малкия клуб на най-добрите в своята професия," написа Бекер, който е бивш №1 и е в щаба на най-големия съперник на Анди - Новак Джокович.

Друг топ треньор и бивш №2 - Магнус Норман също поздрави героя на деня:

"Нашият спорт има нов №1 Големи поздрави за Анди Мъри и отбора му."

Живата легенда в тениса Роджър Федерер също не се забави да демонстрира уважение към големия си съперник през годините:

"Имаме нов крал. Поздравления, сър Анди Мъри."

Най-добрият американски тенисист в последните години Анди Родик, който също е оглавявал подреждането на АТР, също поздрави Мъри:

"Поздравления за Анди Мъри, който е новият световен №1! Напълно заслужено постижение и съм доволен, че това се случи. Много време измина."

Групата Coldplay също не се забави - "Изключително постижение от един изумителен човек. Браво, Анди Мъри - новият №1 в света."

Майката на Анди - Джуди Мъри, която също се занимава активно с тенис, нямаше как да скрие гордостта си, след като и вторият й син вече е най-добър в своята област. Наскоро Джейми Мъри пък оглави подреждането при двойките. "Извървя дълъг път, скъпи," пише мама Джуди под снимка със сърце, на която е с малкия Анди.