Актрисата Мила Кунис е поредната звезда, говорила публично за сблъсъка си със сексизма в Холивуд. След Мерил Стрийп и Дженифър Лорънс съпругата на Аштън Къчър публикува в онлайн издание есе със заглавие „Никога повече няма да работиш в този град”.

Това били думите, които чула от продуцент, след като отказала да промотира филма си с гола фотосесия за списание, съобщава "Монитор". 

„Никога повече няма да работиш в този град”. Това били думите, които чула от продуцент, след като отказала да промотира филма си с гола фотосесия за списание.

„Когато промотираше филма за различни телевизии им писа имейл как съм голяма звезда, защото скоро съм щяла да бъда омъжена за Аштън и да му родя дете”, обясни Кунис.

Тя признава, че това не е единственият случай, в който се почувствала подценена, заради пола си. „Винаги съм си мислела, че работя в един мъжки свят и че просто трябва да свикна. С израстването си обаче разбрах, че това не трябва да е така. Светът не свърши, въпросният филм се продаде и аз работих в този град отново, и отново, и отново”, допълни още актрисата.

В есето си тя обеща да говори открито по темата все повече и се ангажира да запознае младите момичета, които тепърва се сблъскват с този проблем в Холивуд. „Не знам дали посланието ми ще бъде прието, но поне ще знам, че участвам в съставянето на работна среда, където всички имат поле за развитие”, смята Кунис.