50-годишен мъж е починал, след като е загубил равновесие и е паднал от пасарелката край ресторант „Понтона“.
Нещастният инцидент е станал около 19.40 часа в четвъртък, когато човекът тръгнал от района на заведението „Чинчила“ по пасарелката към кея. При слизането обаче загубил равновесие, взел 3-4 стъпала на магия, след което се катурнал през парапета. От немалка височина той паднал по гръб пред рибния ресторант, като за малко не е бил премазан от движеща се в района кола. Шофьорът успял да спре навреме и да подаде сигнал за намиращия се в безпомощно състояние мъж, който миришел силно на алкохол.
На място веднага дошъл екип на Спешна помощ, който откарал неадекватния мъж в болницата с тежки травми, включително контузия на главата и счупена ръка. Към 22.30 часа обаче той издъхнал.
Най-вероятно причината за нещастната случка се крие в това, че мъжът е бил добре почерпен и именно заради алкохола в кръвта не е можел да контролира походката и реакциите си. Има данни и че в багажа му е открита бутилка ракия. Инцидентът е запечатан от камери за видеонаблюдение, а записите категорично показват, че няма данни за насилствена смърт. Въпреки това е образувано досъдебно производство за изясняване на случая.