Спортен седмичник разнесе вчера новина в категория „Сензации“, че футболистът на „Царско село“ Симеон Ганчев е пред зимен трансфер в „Дунав“. Според публикацията шефовете на „Селото“ вече били уведомени веднъж, че Ганчев влиза в плановете на русенския клуб като алтернатива на Мирослав Будинов, но си направили оглушки. Сега обаче офертата била подновена с нова сила, пък и варненският футболист се очертавал като звезда с 8-те си гола дотук в първенството на Втора лига. 
Реакцията на „Утро“ бе да потърси веднага старши треньора на „Дунав“ Веселин Великов.
„Няма такова нещо. Този футболист въобще не влиза в моите планове. Още миналата година някои медии се опитаха да го изкарат голям играч, тъй като вкарвал голове във „В“ група. Сега пък се разписвал във Втора лига. Ами нека, само че не виждам Ганчев като вариант на Миро Будинов. Нашият щаб има планове за селекция през зимата и когато има нещо конкретно, тогава ще говорим повече“, каза Великов.  
Междувременно стана ясно, че Искандар Джалилов е отпътувал към Москва, откъдето пък ще лети за Душанбе. Защитникът на „Дунав“ ще се присъедини към националния отбор на Таджикистан за мач от световните квалификации за зона Азия.
Таджикът прави много силни игри с екипа на русенския отбор. Само преди няколко дни обезличи напълно звездите на „Славия“ Николай Димитров и Валери Домовчийски.